CrowdStrike meldt dat hackers steeds brutaler worden

CrowdStrike meldt dat hackers steeds brutaler worden

CrowdStrike liet vandaag meer weten over hoe de hackers community het eerste helft van het jaar draaide. Zo bleken de Chinezen met stip op één te staan, met steun van de lokale overheid als we het rapport mogen geloven.

Daarnaast ziet CrowdStrike ook kruisbestuivingen tussen hackers uit China en landen als Rusland, Vietnam, Iran en Noord-Korea. De Chinese overheid zou zich hierbij vooral richten op netwerken in de chemical, gaming, healthcare, hospitality, productie, technologie en telecomsectoren.

CrowdStrike ziet een toename in eCrime. Dit zou komen door een betere uitwisseling van tools, technieken en procedures tussen hacker-groeperingen.

Phishing lijkt een groot probleem te blijven. Zo kunnen hackers toegang krijgen tot echte accounts. Op die manier worden websites en computernetwerken geïnfiltreerd. De hacker kan dan ongestoord werken aan een strategie waarbij het hele netwerk in één klap gegijzeld kan worden.

Phishing is in veel gevallen mogelijk doordat DNS instellingen van domeinen niet goed ingeregeld zijn. Hierdoor laten spamfilters eerder phishing mails door op netwerken die bijvoorbeeld namens uw bedrijf worden verstuurd.

De onafhankelijke adviseurs van WEB WINGMEN kunnen snel en simpel dit soort DNS problemen voor u in kaart brengen.

Het complete Overwatch rapport van CrowdStrike is hier te downloaden.